keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Jaa, minäkö jännitän yksin?

Heissan taas kaikki mitä erikoisimpien kirjoituksiemme ystävät (tai viholliset). Blogin tarkoitushan on varmaan jo kaikille tuttu, ja osana sitä ompi tarinoita ihan oikeesta elämästämme.

Päivi taannoin kirjoitti mun ja Edun kohtaamisesta, joka mua jännitti suunnattomasti. Esikuvan ensikohtaaminen, tapaaminen henk.koht.(Sorsakoski, Taipale, Kettunen, Mustajärvi, Leskinen..), on mulle jostain syystä ollut aina vaikeaa, en tiedä miksi.
Noh, yksin en ole ongelmani kanssa. Vaan voin todistaa sen, että taloudessamme on joku muukin, jonka pitkä- tai lyhytaikaisen fanittamansa tai ihannoimansa henkilön kohtaaminen, vaikkakin ihan vaan facebook-viestiinsä vastauksen saaminen, saa arkensa ainakin hetkiseksi todella sekaisin. Olen vierestä nähnyt..

Poliisit-sarjahan on meillä vakiokatselussa aina, kun sellainen vaan sattuupi (Päivi huolehtii varmasti..) digiboksille tallentumaan. Olen seurannut ko. jaksoja aikaisemminkin suurella mielenkiinnolla, mutta en ehkä näin intensiivisesti. Jaksot ovat toki aina hyviä, mutta auta armias, jos jakso sattuu olemaan Joensuusta, niin johan volyymit on kaakossa. Näkisittepä ilmeen olohuoneen sohvalla jakson alkaessa, tai jos seuraavan jakson mainoksissa näkyy Olli...”Eiih! Tänään on Olli!!! Huomenna on Olli!!! Siis mä en niin kestä..” Ilme voisi kuulua vaikkapa koiranpennulle, jolle on luvattu kaikki vuoden herkkukeksit saatavaksi tänään, huomenna..Hmmh?

Eräänä iltana minulle tuli idea, josko lähetettäisiin Olli-poliisille viesti, mulla olis siihen kysymys valmiina. Kysyin Päiviltä, että löytyykö Ollia mitenkään sieltä somediasta, ja löytyihän hänet facebookista. Päivi epäröi viestin lähettämistä, mutta kerroin kuitenkin huoleni Wolkswagen-merkkisten partioautojen sumuvalojen mielestäni epämääräisestä toiminnasta, niin kysymyshän Ollille oli valmis. Kirjoitin, tai oikeastaan sanelin Päiville kysymykseni, jonka hän sitten allekirjoitti omaan tapaansa hieman aihetta ihmetellen, siis samaan viestiin. Aikaa kului, ja kuinka ollakaan:

Eräänä aamuna (tai siis päivänä..) syödessäni aamupuuroa suorastaan hämmennyin, että mistäs nyt tuulee? Päivin konttorista, eli keittiönpöydän toiselta puolelta, näkyi taas se koiranpennun ilme, kuului taputukset, ja muutenkin lyhykäisyydessään näin: ”Olli on vastannut meille!!!! Iiihh! Mä en taaskaan kestä!!”. Eli Olli oli todellisuudessa vastannut meille, ihan asiallisen vastauksen. Tästä sain selityksen ihmetykseeni niistä sumuvaloista, mutta sai kyllä sekaisin Päivin pään ainakin hetkeksi. Tokaisin siihen vaan, että vastaappa että kiitos asiallisesta vastauksesta ja nähdään telkkarissa..Heh. No mutta näin nyt tällä kertaa.

Sain Päivin laittamaan viestin fanituksen kohteelleen, vaikka arkaili, ja sai kuin saikin sitten vastauksen häneltä itseltään. Ei varmaan vieläkään taida oikeen ymmärtää tapahtunutta, mutta nyt on sitten ainakin jonkinnäköinen ”keskustelunavaus” saatu aikaiseksi. On tämä ihmeellistä tämä ATK-maailma, aina tulee jotain uutta.. -Simo

Meillä on muutama tv-ohjelma mitä yhdessä seuraamme säännöllisesti, yksi on Salatut Elämät ja toinen on Poliisit-tvohjelma.  Siellä minulla on yksi poliisisuosikki ylitse muiden, ja hänhän on Olli Korpi Joensuusta. Luultavasti me molemmat kiinnitämme ohjelmassa huomiota enemmän niihin epäolennaisiin asioihin, kuin niinhin olennaisiin. Minä siis lähinnä yritän ”tutustua” ohjelmassa olevien poliisi-ihmisten luonteeseen ja tapaan tehdä poliisintyötä ja kohdata heidän asiakkaitaan. Lisäksi kuuntelen heidän tapaansa puhua ja esiintyä, ja tarkkailen heidän hiuksiaan ja ilmeitään. Olli on miellyttänyt minua siitä asti, kun hän on ohjelmaan tullut. Yhtään muita henkilöitä vähättelemättä, Olli on yksinkertaisesti vaan ihan huippu! Rauhallinen, tyyni, päättäväinen, huumorintajuinen ja kaiken lisäksi komea (saattaa olla, että tuo komeus oli se ihan eka juttu).  Ihan parasta ohjelmassa on siis Joensuun jaksot, silloin ohjelma katsotaan alkulöpinöistä lopputeksteihin.

Minä pidän myös Poliisit-ohjelman kotihälyytys jaksoista, niitä Simo ei niin mielellään katso. Syynä on se, että ne on näyteltyjä. Hah! Tästä minä usein väännän hänen kanssaan, että ihan yhtä näyteltyjä on nuo Poliisit-jaksotkin…..niin ja Salkkarit on näyteltyjä myös. J

Jos minä seuraan siis poliisien komeutta, niin Simo seuraa sitten ohjelmassa näkyviä teknisiä laitteita ja härpättimiä. Tästä yksi esimerkki tulee seuraavaksi. Jo useana iltana hän on höpissyt jostakin sumuvalosta mikä välillä palaa ja välillä ei pala. En minä niin hirveästi ole siihen keskittynyt, kun olen katsonut Ollia. Sitten ymmärsin, että tästä sumuvalosta jauhetaan nyt joka ilta, että mitä siis tarkoitat? Ja sitten katsoimme hidastettuna joitain jaksoja ja Simo näytti minulle mikä asia häntä vaivaa. Kyse on siis siitä, että kun poliisiauto lähtee sieltä poliisitalon kellarista, autossa palaa vain toinen sumuvalo. Myös välillä ajaessa partioautossa palaa vain toisen puolen sumuvalo. Simoa askarrutti tämä kysymys ihan suunnattomasti, että onko tämä joku poliisiautojen tyyppivika vai mistä on kyse. No muutama päivä siinä kysymystä sitten väännettiin ja mietittiin, että mistä me kysytään, että mistä on kyse? Kunnes Simo sen keksi, että kysytään tietysti Ollilta! Joensuun tv-poliisi Olli Korvelta! No keneltäpä muultakaan!!

Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja facebookissa lähestyimme Ollia kysymyksellä joka meni kutakuinkin näin:

"Hei Olli!
Lähestyn sinua näin bloginkirjoittajan ominaisuudessa. Olet mainittuna useaan otteeseen blogissamme, joskin erittäin mairittelevalla tavalla, ja ihan syystä. Avopuolisoni Päivi on sinuun ja poliisityöhösi tv:ssä silminnähden ihastunut, ja täten uskalsin lähestyä sinua seuraavalla asialla. Tämä on hieman yksinkertainen, mutta yksinkertaista mieltäni askarruttanut tyhmä kysymys: Miksi partioautoissa palaa silloin tällöin pelkästään toisen puolen sumuvalo? Olen tämän havainnut monessa eri Poliisit-tvohjelman jaksossa, lähinnä partion lähtiessä poliisitalon kellarista ja myöskin partion ollessa ns. "tienpäällä". Välissä olen myöskin huomannut, että kyseinen jommankummanpuoleinen sumuvalo palaa aina käännyttäessä kyseiseen suuntaan tai suoraa tietä ajettaessa lähinnä ojanpuolella. Tämä asia on vaivannut minua lähinnä siitä syystä, että josko VW-huolto ei pidä autoistaan huolta tai sitten kyseessä on joku Poliisit-tvohjelmaan liittyvä salainen kikka. T. Simo
Toivottavasti vastaat miestäni vaivanneeseen kysymykseen, koska siitä aiheesta keskustellaan joka ilta, kun tv:stä katsotaan Poliiseja. Riippumatta siitä, että missä päin suomea kyseinen jakso on kuvattu, ko. aihe häiritsee miestäni joka kerta. Pidähän sama pilike silimäkulumassasi aina, myöskin tätä viestiä lukiessasi. T. Päivi"


Ja tänään Olli ole meille vastannut!!! Jeee!!! Tässäpä vastaus:

Moi, Kyseessä oleva valo on ns. kääntymisvalo. Joissakin uudemmissa autoissa on tällainen ominaisuus, että kun hitaammassa vauhdissa (esim alle 30 km/h) kääntää rattia riittävästi, niin sumuvalo syttyy sisäkaarteen puolelle ja antaa lisävaloa tuonne muuten välillä pimeäksi jäävälle alueelle. –Olli

Eli kyllä poliisi auttaa aina! Olipahan tähänkin mieltä vaivanneeseen asiaan ihan järkeen käypä selitys. Kiitos Olli! -Päivi
PS: Ei kellään olis halvalla myytävänä erityisesti Nashua-merkkisiä korppuja? Formatted, MF-2HD, Double Sided ja High Density. 1,44MB Capacity ja sitten niihin tarroja mihin voi kirjottaa tiedostojen nimet. Semmonen säilytysrasiakin olis kiva, kirjahyllyssä ei ole enää tilaa. Mulla on kaikki levyt täynnä, kun yhteen internetsivun tallentamiseen menee jo ainakin kymmenen levykettä. Tallennan näet kaikki sivut myöhempää tarkastelua varten. Voin täten katkaista netin aina välillä, se kun nykyään kuitenkin maksaa 24,54c/min. Tietty jos lankapuhelua pukkaa samaan aikaan, joudun joka tapauksessa olemaan hetkisen somedian ulkopuolella. -Simo

Ei kommentteja: