torstai 11. toukokuuta 2017

Pinokkiolta ja Matilta unohtui pari faktaa Seiskan jutusta.

Paremminkin olisi aamu voinut alkaa, mutta mennään sitten tällä mitä tuli, vaikka ei tilattukaan :) Saimme tiedon Seiskassa julkaistuun juttuun, ja yhteistuumin päätimme kommentoida asiaa täällä blogissamme. Molemmat kirjoitettiin omilla koneillamme kommentit (tai no jos tarkkoja ollaan niin Simo kirjoitti Päivin koneella, ja Päivi kirjoitti Simon koneella) näkemättä toistemme kirjoituksia. Yleensä muokkaamme kirjoitukset toisiemme tekstiin sopiviksi, mutta nyt päätimme julkaista nämä toistemme tekstejä muokkaamatta. 

Tässä Simon teksti: 

No woe helewata, helewata!

Pitäsköhän mennä ostamaan suomen paskin lehti, ja pistää se tonne leikekirjaan muitten lehtijuttujen sekaan? Haha..
Kyllä taas käännetään puukkoja haavoissa, mutta lunta tupaan vaan.

Kommentoin tässä nyt muutamia asioita, joita veljeni Matti ompi, todennäköisesti vaimonsa avustuksella, niin vuolaasti todistanut oikeiksi Seiskalle. Tämä on faktaa, ei minkään seiskan urpo-toimittajan kynäilemää:

”Simo ja Matti perustivat Yölinnun porissa 1992”

-Paskaa, sillä Yölinnun perustin kyllä minä, ja se ei tapahtunut Porissa.

”Pääsyy potkuihin oli, että Simo halusi Matin palkkaosuuden itselleen…”

-Paskaa, tai osittain totta. Asuntoni on pantattu yhteisen lainamme takia, ja se ei ole ainut yhteinen laina. Matin henkilökohtaisen lainankin takaajana olen, ja näitä tässä on yli 100 000€. Matin ollessa töissä, ja saadessa palkkaa, ei lainojen lyhennyksiä kuulunut. Olen itse maksanut suuria summia vähennyksiä, ja vastapuoli juurikaan mitään. Näiden maksamiseen tarvitaan nyt sitä Matin palkkaa, elän säästöliekillä, kuten ennenkin. Se minkä takia lainaa tarvittiin sillä tavoin, että asuntoni pantattiin, ja mitä sillä saatiin, ei ole selvinnyt mulle vieläkään useista kyselyistä huolimatta. Nyt vaan maksellaan kiltisti jo kerran maksettua. Humalassa oleva ihminen vaan raahataan pankkiin, ja nimi paperiin.

Saanen huomauttaa vielä, että mm. vuonna 2015 tein M.Silmu Oy:n ”palkkalistoilla” noin 40 keikkaa, ja veroplanketissa lukee että M. Silmu Oy on maksanut mulle vuoden aikana n. 5000€ bruttona. Nopea laskutoimitus: 5000-verot(35%) jaettuna 40:llä=81,25€. Siitä pois polttoainekulu, vaikkapa alakanttiin 30€, ruoka ja tupakkiaski 20€, niin lopputulokseksi jää noin 31,25€. Repikää siitä. (Tämä laskelma on yläkanttiin, n. 25€ tais olla oikea laskelma..) Muistan kautta rantojen kuulleeni moisen lausahduksen:”Ei se mitään palkkaa tarvii, onhan sillä niitä säästöjä..” NO, NIIN OLI!

”Porista kantautuneiden vinkkien mukaan laulaja on usein nähty paikallisissa kapakoissa keskellä viikkoa..”

-No voi heerran jeestas! Olisin kyllä kapakissa varmaan mieluummin viikonloppuna, en keskellä viikkoa. Mutta sattuneista syistä nyt viikonloput menee keikoilla, ja viikonloppua vietetään sitten vaikka keskellä viikkoa. Ja sitäpaitti, mitä se kenellekään kuuluu, mitä vapaa-aikanani teen. Nyt tulee 2v. siittä, kun keikoilla en ole pisaraakaan ottanut. Minut ”tuntevat” henkilöt väittävät muuta. Peiliin olisi heillä katsominen.

”Potkujen syynä olivat raha, Päivi ja alkoholi..”

-Osittain paskaa. Jos joku mua on tukenut ihan oikeasti juopottelun hillitsemiseksi, niin se on Päivi. Se minkä takia oon saanu vittumaisen leiman itselleni tietyissä piireissä on, että nyt ollessani jollakin tapaa kuosissa, pystyn ajattelemaan myös itse, pitkästä aikaa. Tämäkös kaikkia tehtailijoita harmittaa. Rahahommatkin rupesi kiinnostamaan; paljon tekee, mutta mitään ei saa..

-Yölintu Oy:n ollessa ”elävien kirjoissa” olin toimitusjohtajan ominaisuudessa siinä. Silloinen kunto oli niin heikko, että eipä juuri mikään kiinnostanut. Yritin kysellä Matilta useaan otteeseen firman asioista, ja mahdollisista palkoista yms. ilman juurikaan vastakaikua saamatta. Parhaimmillaan puhelut päättyivät siihen, että oli pakko laittaa luuri kiinni, ettei tulla lankoja pitkin kurkkuun kiinni. Nyt sitten on edessä n. 200 000€ kaikenmoisia rästejä, joita Matti ei ole hoitanut. Toki mun olisi pitänyt olla tietoinen asiasta, mutta kunto nyt oli, mitä oli. Tulee vaan mieleen, että oliskos tossa pikkusen taasen janteria käytetty hyväksi. Antaa mennä vaan, konkkaan se menee, juoppo maksaa…?

- Mitähän sfiidua toi lähipiiri tarkoittaa? Lähipiiri kertoo, lähipiiri paljastaa, lähipiiri vihjaa, lähipiiri sitä sun tätä…? Typeräksi termiksi vahvistanee tuo itsensä päivä päivältä enemmän. Mä toivoisin että mun lähipiiri ei kuuluisi noihin kategorioihin, toivomus tietty vaan. Remonttiin taitaa mennä koko piiri..

-Jos rakentaa koko elämänsä Yölinnun varaan, kannattaa siitä myös huolehtia. Niin henkisesti, kuin tässä tapauksessa myös taloudellisesti.

Matin kommentti: ”Aikalailla noin se asia on mennyt…”

”Alkoholistin arki päivä päivänsä jälkeen ei ole aina ihan selvä juttu. Se uusi päivä selviää sitten tullessaan.”(S.S. 2017)


PS: Hei haloo? Siis, lähipiiri paljastaa että olin kääntänyt selkäni Matin auttamiselle mun alkoholismin kanssa? Eihän siihen mitään auttajaa oo tarvittu. Oon kyllä ihan itse joka tölkin saanut auki, ja pullosta sytkärillä korkin pois. Taisi ollakkin niin, että joku on kääntäny selkänsä mulle, ja toivovansa pah..parasta…? SSMT.

-simo

Tässä Päivin teksti:
V**TU
En edes tiedä mistä aloittaisin, huoh! Seiska-lehti uutisoi tänään syitä miksi Matti Silmu on erotettu Yölintu-bändistä. Otsikossa sanotaan, että syynä on ”viina, raha ja nainen” Miksikö asiaan kommentoin? No koska minä olen tuo nainen.

Kuten aiemminkin olen kertonut, olemme Simon kanssa tunteneet toisemme parikymmentä vuotta. Olen tiennyt Simon alkoholiongelmasta jo pitkään, ja tukenutkin häntä asiassa jo paljon ennen kuin olemme aloittaneet yhteisen elämän pariskuntana. Tiedän myös, että Matti on tukenut Simoa paljon taistelussa alkoholia vastaan. Matti on tukenut myös minua, kun Simo oli heikoimmillaan. Mutta, mutta… samalla Matti on pyörittänyt kahtakin yritystä Yölintuun liittyen, ja kaikkihan me tiedämme, että heikoin tuloksin. Ja syy ei ole yksin Matin, mutta syy ei ole myöskään yksin Simon. Kun seiskan jutussa sanotaan, että konkurssin syynä on kymmenet pieleen menneet keikat, niin se on paskapuhetta. On vain muutama keikka mistä on jäänyt keikkapalkkio saamatta Simon huonon esiintymiskunnon vuoksi. Useampi keikka on toki peruttu, mutta faktahan on se, että jos ei ole keikkaa niin ei ole kulujakaan. Tai sitten ne kulut tulee jostakin ihan muualta…. Siitä olemme saaneet tietää ihan lähiaikoina vasta. Simo varmaankin kertoo matematiikkaa enemmänkin.

”Simo antoi Matille potkut” Tämähän on täysin tyhmä lause. Ei Matti ole ollut Simolla töissä. Molemmat olivat samalla ohjelmatoimistolla töissä. Ja tilanne meni siihen pisteeseen, että Simo sanoi työnantajalleen, että hän ja Matti ei samaan työpaikkaan enää mahdu, kumpi lähtee?
"Minä vaikutin potkuihin?!?" No tavallaan kyllä, en jaksanut enää katsoa sitä kuinka pahalta Simosta tuntui, kun joka viikko tulee jotakin vittuiluviestejä ja syytöksiä siitä kuinka vuosia sitten Simo on kaiken sössinyt. Ei alkoholismia paranneta sillä, että muistellaan ikuisesti vanhoja asioita ja mokia, tärkeämpää on mennä eteenpäin ja ottaa vastuu omista tekemisistään tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Sen siis todellakin myönnän, että Simoa olen tukenut siinä, että hän alkaisi ottamaan vastuuta itsestään. Toteuttaisi sitä mitä on aina halunnut ITSE tehdä. Ja niin hän on toiminutkin, mutta se ei tunnu kelpaavan. Eräs alkoholiongelmasta kärsivä ystävämme sanoikin, että yleensä läheltä löytyy myös ihmisiä, joita vituttaa, kun alkoholistilla meneekin hyvin.

”Simo halusi Matin rahat itselleen.” Lausetta olisi voinut jatkaa sillä, että totta. Halusi ne rahat itselleen, että saa maksettua Matin velan, ja Matin ja Simon yhteisen velan pois. Koska Matti ei velkaosuuttaan itse hoitanut. Niin ja velan panttina on Simon talo, jonka pankki vaatii itselleen. Itseasiassa suhteemme alkuaikoina, kun en vielä ollut kaikista asioista perillä. Sain Matilta ilmoituksen, että huomenna Simo pitää saada pankkiin ”suht hyvässä kunnossa”. (niinä aikoina sellaista päivää ei ollut edes) Kun kysyin, että missä asiassa pankkiin olette menossa, niin vastaukseksi sain, että haetaan pieni laina firmalle, että saadaan jätkien palkat maksettua. Nooh, tuo laina oli lähes 100 000€, että kyllä on soittajan palkat kovia!?! Ja tuostakin lainasta oli Matille lohkaistu vielä joku omakin osuus, mihin lie mennyt?!? Samaan aikaan Simo ei saanut palkkaa ollenkaan……tai no taisi saada jonkun kympin/keikka. Pitäisikö kertoa sekin juttu, kun yksi päivä velipoika haki Simon auton, joka oli heidän äidin käytössä, myi sen pois ja vaihtoi halvempaan. No ihan ok, äiti ajaakin mielellään pienemmällä autolla……mutta näkikö Simo niitä välirahoja missään?!? No ei nähnyt ei….

Edelleenkin noita velkoja ilmaantuu ovista ja ikkunoista, eikä ole hajuakaan mistä ne on syntyneet. Mutta onneksi Simo seisoo nyt omilla jaloillaan, ja kyllä ME ne asiat saadaan selvitettyä. Joko menettämällä kaiken tai parhaassa tapauksessa jotakin myös jää, mutta suunta on silti eteenpäin. Tehty mikä tehty, asiat pitää silti hoitaa. Toivon mukaan velipoika hoitaa myös velkansa joskus takaisin Simolle.

”Minä olen mukana kaikilla keikoilla.” No niin olenkin, ketä se haittaa? Me yhdessä niin haluamme toimia. Olen siellä Simon tahdosta ja hänen tukenaan. Onko se väärin? Keneltä se on pois? Voin käsi sydämellä sanoa, että nämä parin vuoden aikana tehdyt keikat ovat menneet kokoajan loistavasti, ja jos en olisi paikalla ollut niin liekkö ne keikat olisivat edes onnistuneet? Saisimmeko elää elämäämme meille parhaaksi katsomallamme tavalla? Ja odottakaan vaan, kyllä minä vielä oikeitakin töitä siellä keikoilla aion tehdä, kunhan asioita saadaan selvitettyä…….jos vaikka kitaristiksi alkaisin….voishan Simo opettaa minutkin sitä soittamaan 😊 (vitsi, vitsi…..jonka oikea lähipiiri ehkä ymmärsikin)

”Keskellä viikkoa nähty kapakoissa.” Onko se joku ihme? Simo on töissä lähinnä viikonloppuisin, selvinpäin, kuten yleensäkin ihmiset töissä olevat. Siellä hänen töissä kyllä porukka humalassa rellestää, mikä on toki hyvä asia, ja Suomessahan viikonloppuisin on lähes suotavaa olla kännissä. MUTTA oleppa viikolla baarissa, niin johan siitä haloo nousee?!? Kai jokainen saa vapaa-ajallaan tehdä mitä tahtoo? Monellakohan ihmisille Suomessa töitä olisi, jos työpaikka velvottaisi, että vapaalla (eli yleensä viikonloppuna) et saa olla baarissa ja et ainakaan saa olutta juoda!?!

Ihmeellistä tuossa seiskan jutussa on myös tuo ”lähipiiri” Mikä ihme se lähipiiri on? No tässä tapauksessa tiedän kyllä, koska jutussa lähipiiri kertoo semmoisen asian mitä ei tiedä kuin…….no se yksi ex-lähipiirin ihminen 😊

-päivi

Saanen huomauttaa vielä, että aikoinaan suostuin jopa siihen, että Matti ei "henk.koht. syistä" pääse keikoille, mutta palkkaa maksetaan kuitenkin. Herää vain kymysys, että mistä on kymysys? Kuka vie, ja kenen rahat? Kymysympähän vaan.. -Simo

11 kommenttia:

Caritta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Pitaa sanoa, ettei tietty hyvalta kuulosta, jos on alkoholisti, ja viikolla istuu baarissa?
Ei se kellekkaan kuulu, mutta jos toitotetaan alkoholi ongelmasta, ei se anna kovin luotettavaa kuvaa..Miten olisi kunnon Detox??
Ei se loppujen lopuksi NIIN vaikeaa ole, jos kaksi ihmista siihen sitoutuu, onhan teilla toisenne, ja varmasti keksitte muutakin tekemista yhdessa, kuin kaljoittelun, miettikaa..

Nyt vaan hirvee tsemppi paalle, alkaa turhaan miettiko mita lehdet kirjoittaa raha-asioista ynm joskus teot puhuvat enemman, kuin sanat, fanit haluaa kuulla musiikkia, ei raha-asioista tappelua, joskus on vaan parempi olla kommentoimatta, ei kinosta..

Huono julkisuus on hyva asia?
Huolestukaa vasta sitten kun kukaan ei puhu, silloin ketaan ei enaa kiinnosta.

Tsemppia molemmille, Simolla on ainutlaatuinen lauluaani, en ole varsinaisesti edes suomi tanssimusiikin fani, mutta Simo kolahti aikanaan, ja pysyy,
ei kannata miettia, etta mita ihmiset ajattelee, keskityt Simo vaan tulevaisuuteen, ja keikkoihin, ja toki uusia biiseja,
jos katsoo useita muita artisteja, on siella vaikka mita taakkaa,
alkoholismia, esim Rauli, soon herkkyys, jota on vaikea kasittaa,
joillakin ujous, esiintymiskammo, tai vaikea antaa itsestaan palasia,

Onnenpotku taalta Irlannista, Krista

Anonyymi kirjoitti...

Bloginne on mielenkiintoista luettavaa. Seiskan jutut nyt on mitä on, mutta yleensä niissä on mukana myös hivenen totuuden siementäkin. Jos asiat on menneet kuten kirjoititte, niin laki tulee avuksenne ja voitte syttäää asioiden hoitajaa petoksesta. Alkoholismi on lääkärin toteama ja siihen on haettu apua. Veljesi on käyttänyt asemaansa väärin ja poliisi tutkii mihin ja kenen taskuun rahat ovat vuosien saatossa kadonneet. Vaikka kyseessä on veli, niin syyte kannataa nostaa koska väleissä ette nyttekään taida oikein olla? Nyt sinä Simo maksat ja pitkään, velipoika vain parkuu kun tulonlähde on poistettu.

Toivottavasti saamme kuulla ääntäsi ja musiikkiasi vielä pitkään!

Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä Simo pidä pintas älä anna periksi.
Kaikkea ihanaa teille Päivi ja Simo.

Anonyymi kirjoitti...

Joutavia jorinoita niitä täällä riittää : )

Sinulle Simo ja Sinulle Päivi toivotan mitä parhainta Onnea tähän hetkeen ja tulevaisuuteen !

Terveisin Annikki

Anonyymi kirjoitti...

Äläkää hyvät veljekset riirelkö.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea matkaan alkholismista parantumisen kanssa Simo. Se on rankka tauti, eritäin läheinen omaiseni on taudin varjolla pilannut oman ja jälkikasvunsa elämät sekä raadellut välit verille käytännössä jokaisen ns. vanhan lähipiiriinsä kuuluvan kanssa.

En sano, että asia on tässä näin, Matin juttu Seiskassa oli ala-arvoinen ja roskaa. Kaikki ajattelutyöhön kykenevät sen näkevät. Mutta kuten itsekin kirjoitat, alkoholismi on suurelta tämän pisteen mahdollistanut. Se että joku haluaa hyväksikäyttää läheistään on halveksuttavaa. Se ette tekee itsestään alkoholilla sellaisen, että pystytään hyväksikäyttämään on minun silmäissäni aivan yhtä surullinen asia.

Itse en pystynyt koskaan sitä tautia ja "ei mun ollut tarkoitus"/"en ole paha ihminen" jauhantaa hyväksymään. Enkä hyväksy. Alkoholismi on sairaus, yleensä kuitenkin sairastumista ei paljoa saa valita. Mutta alkoholismi on sairaus, jossa tehdään kuitenkin aivan vapaasta tahdosta valinta, että jatkanko vai lopetanko.

Suosittelen lopettamaan. Kaikki syyt olet varmasti kuullut miljoona kertaa läheisiltäsi. Mutta vain sinä itse voit sisälläsi tietää, että mikä on tarpeeksi arvokasta lopettamisen mahdollistamiseksi. Toivottavasti sellainen löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt Simo kun vihdoin myönnät olevasi alkoholisti (tammikuun lehtijutussa vielä väitit käyttäväsi alkoholia kuin muutkin suomalaiset), niin olisiko aika laittaa korkki kiinni ja hakeutua hoitoon? Se on hyvä alku, että keikoilla olet onnistunut olemaan selvinpäin, mutta sinuna jättäisin myös viikolla tapahtuvan baariläträilyn väliin.

Todella ikävää että välinne ovat menneet Matin kanssa noin huonoksi. Olet itsekin kertonut, miten Matti on ollut tukenasi aikoinaan, kaikesta huolimatta. Toivottavasti olet arvostanut sitä ja olet siitä kiitollinen, ei ole hänenkään osansa varmasti ollut helppo. Perhe on ihmisen elämässä todella arvokas asia ja toivottavasti tajuat sen ennenkuin on liian myöhäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Nostan hattua sinulle Simo että uskallat katsoa totuutta silmiin ja sanoa myös sen ääneen!(veljestäs)Hyvin tavallista tällainen toisen hyväksikäyttö toisen huonolla voinnilla.Hyvä myös että omistat ainakin yhden ihmisen rinnallas joka on tukena sinulle niinä hetkinä kun sitä tukea tarvitset.Uskon että tulet onnistumaan elämässäsi kaikella lailla ja toivon todella sydämestäni sinulle"KAIKKEA HYVÄÄ ja MENESTYSTÄ MYÖS TULEVAISUUDESSAKIN"
Kaikella rakkaudella fanisi !

Anonyymi kirjoitti...

tsemppiä simo. sulla on maailman ihanin lauluääni ja ihania ikivihreitä. tanssin keikallasi vuosi sitten . suuri toiveeni on että jätät alkoholin kokonaan. raittiina elämä on vaan niin ihanaa

Anonyymi kirjoitti...

Oon pienen ajan sisällä käyny kahdella keikalla Simoa kuuntelemassa ja on ollu mahtava huomata kuinka paljon fressimmässä kunnossa Simo on ollut ja kuinka ääni taas kulkee <3 sen heikommankin jakson oon nähnyt, mutta edellä mainitsemillani keikoilla on ollut Simo loistovedossa. Päivi on varmasti tehnyt suuren työn Simon jaloilleen saamisessa ja siitä hatun nosto 😊 teidän rakkaus kantaa pitkälle <3